esmaspäev, 9. juuli 2007

EVE MAASIKA-RABARBERIKOOK

Põhi:
200g või 2dl suhkrut
2 muna
4 dl jahu
1 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 sl vanillisuhkrut

Täidis:
800g rabarber
400g maasikad (vaarikad või mustad sõstrad)
1 dl vett
2 dl suhkrut
1 dl kartulijahu

Valm.: Kalla vesi, suhkur, väiksed rabarberitükid ja puhastatud marjad keedunõusse, raputa peale kartulijahu ja sega läbi. Lase puulusikaga pidevalt segades korraks keema tõusta, tõsta potiga külma vette jahtuma.
Taignaks vahusta pehme või suhkruga, lisa edasi mikserdades ükshaaval toasoojad munad. Sõelu vahu peale segatud kuivained, sega lusikaga ühtlaseks. Pane taigen lahtikäivasse vormi, suru ka äärtele taigen.
Kalla jahtunud täidis koheselt taignale. Küpseta 175 juures ahju alumisel siinil 45-50 min. Eemalda vormi serv alles siis kui kook on täielikult jahtunud. Raputa peale tuhksuhkrut.

1 kommentaar:

wilmake ütles ...

kopisin eve saadetud retsepti siia, äkki keegi veel soovib kunagi teha seda ja siis hea võtta siit:)