reede, 20. juuli 2007

Näitusel

Käisime täna Kristi ja Evelyniga maailmakuulsal anatoomiliste vahakujude näitusel PANOPTIKON, mis pärit 19. sajandist. Õnneks ei ehtinud antud näitus ainult Tartu Vana Anatoomikumi, vaid jõudis ka Tallinna Matkamajja. Silvialt saime eelnevalt väikseid vihjeid, et ega see kõige meeldivam väljapanek pole, aga oma silm on ikka kuningas ja ega enne usu, kui pole ise näinud. Nii sai lõõpimise saatel pilet ära ostetud ja näitusesaali poole mindud. Muideks, selgus, et samas majas on avatud ka keskaegsete piinamisriistade näitus, seegi tundus väga huvitav. Aga niisiis see meie panoptikon näitus...
Ütleme nii, et kõik see on väga huvitav, aga kui algul tundus naljakas infolehel olev kiri "kui teil hakkab halb, võtke palun istet", siis hiljem osutus see üliheaks soovituseks. Halb hakkas muidugi minul, sel kõige suuremal "huvilisel" ja lõõpijal, aga Evelyn ja Kristi olid nii külma närviga, et nende huvi ja uudishimu ei kahandanud miski. Väga huvitav oli ülevaade loote arengust, igati põhjalik ja kasulik teada.
Viimane eksponaat tekitas eriti suurt kõneainet, eks igaüks peab sellest oma tõe välja lugema. Igal juhul on tore olla terve ja sellistest koledustest vaid näitustel osa saada.
Minge aga kindlasti ka ise näitust vaatama, avatud on see Tallinna Matkamajas iga päev kell 11.00-19.00 ja seda kuni 2.septembrini. Pilet oli küll suts soolane - 100 eeku, aga millestki peavad ju näituste korraldajadki elama.

Aga see piinamisriistade näitus jääb vist küll minu silmadest puutumata.

1 kommentaar:

wilmake ütles ...

viimane eksponaat oli jah väga lahe ja kuidagimoodi õpetlik ja isegi tiba direktiivne ;)